Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru İlanı

2021 yılı sözleşme dönemi KA131 projesi kapsamında, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Güz dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları için lütfen aşağıdaki metinleri dikkatlice okuyunuz:

Öğrenim hareketliliği başvuru ilanı

Online başvuru kılavuzu

Online başvuru sayfası

 

Önemli Notlar:

(1) Başvuru ilan metnini ve online başvuru kılavuzunu okumadan başvurunuzu gerçekleştirmeyiniz.

(2) Başvuru formunuzda bilgilerin tam ve doğru olduğuna ve tercih ettiğiniz üniversitelerin bulunduğuna emin olunuz. Özellikle doğum tarihi/yeri gibi bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz.

(3) Yabancı Dil Sınavı ile ilgili bilgiler ve diğer duyurular kurumsal eposta adresi (öğrencinumarası@ogr.kastamonu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle epostanızı aktif bir şekilde kullanmanız gerekmektedir.

(4) Başvurunuzda üniversite tercihi yaparken, seçeceğiniz üniversitenin başvuru tarihleri, istediği dil seviyesi ve bölüm ve ders uyumu gibi noktalara lütfen çok dikkat ediniz. Bu bilgileri, üniversitelerin internet sayfalarına girerek bulabilirsiniz. İleride sorun yaşamamanız için, bu noktalara dikkat ederek tercih yapınız.

(5) Öğrencilerin, başvuruları sırasında tercih edecekleri üniversitelerin bulundukları ülkelere yönelik vize süreçleri hakkında bilgi sahibi olmaları beklenmektedir. Örneğin, İtalya ulusal vize başvuruları daimi ikamet edilen yerden yapılmalıdır. Bu çerçevede, Türkiye’de süreli (short term) oturma iznine sahip uluslararası öğrencilerin, Türkiye'de yapacakları İtalya uzun süreli ulusal vize başvurularının kabul edilmeyeceği belirtilmiştir.

(6) Uluslararası öğrencilerin, seçilmeleri durumunda vize işlemleri için Türkiye'deki ikamet izin sürelerinin uygunluğunu göz önünde bulundurarak başvurularını yapmaları önerilmektedir.

(7) Başvurular, 12 Nisan 2021 tarihinde başlayıp 29 Nisan 2021 tarihinde (saat 23:59’da) bitecektir. Başvurunuzu son güne bırakmayınız.

 

"Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan kurumumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz."