Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Erasmus Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları

2022-2023 akademik yılı Güz dönemi çıkılan 2021 Sözleşme dönemi Erasmus+ programı Staj hareketliliği ilanı ile ilgili sonuçlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

> Kontenjanlar dahilinde; son altı hanesi 003153 olan projemiz için 20 asıl, 15 yedek; 006055 olan (Bartın Üniversitesi Konsorsiyumu) projemiz için 4 asıl, 3 yedek ve 006495 olan (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doğa için Erasmus Konsorsiyumu) için 2 asıl öğrenci seçilmiştir.

> Yabancı dil toplam puan barajını (55) geçemeyen öğrenciler hak kazanamamışlardır (54,50 ve üzeri 55'e yuvarlanmıştır).

> Toplam 60 puan altı alan öğrenciler 'Kazanamadı' olarak gösterilmiştir.

> İlgili seçim kriterleri kapsamında puan ekleme ve kesintileri aşağıdaki şekilde uygulanmıştır:

     10 puan kesintisi - Daha önce yararlanma (aynı öğrenim kademesinde hibeli veya hibesiz, her bir öğrenim/staj faaliyeti için)

     10 puan kesintisi - Hareketliliğe seçildiği halde verilen süre içerisinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

     10 puan eklenmesi - Başvuru sırasında kabul mektubunun sisteme yüklenmesi

> Sonuçlara itiraz durumunda, imzalı itiraz dilekçesi 20 Aralık 2022 saat 11:30'a kadar koordinatörlüğümüze eposta ile gönderilmelidir.

> Staj hareketliliği için başvuru durumu 'Kazandı' olan öğrencilere yapılacak bilgilendirme toplantısının detayları öğrencilere eposta ile gönderilecektir. Süreç içerisinde öğrencilerin kurumsal öğrenci eposta adreslerini (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) de aktif şekilde kullanmaları önerilmektedir.

> Kazandı durumunda olan öğrencilerin toplantıya katılmaları zorunludur. Katılmama durumunda, Erasmus programına tekrar başvurmaları halinde 5 puan kesinti uygulanacaktır.

 

> Staj hareketliliği sonuç listesi (Genel not ortalamalarındaki yanlışlar düzeltilmiştir, nihai versiyondur)

 

Önemli Not:

Erasmus+ Staj Hareketliliği için hak kazanan öğrencilerimizin kabul mektuplarını teslim etmeleri için son tarih 28 Şubat 2023 'tür. Hak kazanan öğrencilerimizin, kabul mektuplarını bu tarihe kadar Koordinatörlüğümüze sunmaları gerekmektedir. Staj yeri seçimlerinde, staj programının öğrencisi olduğunuz mesleki eğitim alanıyla ilgisine ve ülkelerin vize uygulamalarına lütfen dikkat ediniz.

Hak kazanan öğrencilerin staj faaliyetlerini 30 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir.

Alanınızla/bölümünüzle ilgili alacağınız Kabul Mektubunuz (Acceptance/Invitation Letter) adınıza düzenlenmiş olmalı ve aşağıdaki bilgileri açıkça içermelidir:

  • Kabul aldığınız kurumun bilgileri (logosu, iletişim bilgileri)
  • Stajınızı Erasmus+ programı kapsamında yapacağınızın belirtilmesi (Erasmus traineeship ifadesi yer almalıdır)
  • Staj başlangıç ve bitiş tarihleri (gün/ay/yıl olarak yazılmalı ve en az 2 ayı kapsamalıdır)
  • Staj faaliyetini hangi alanda ve genel olarak ne tür aktiviteler yoluyla yapacağınız
  • Tarih ile kurum/işletme yetkilisinin ismi, imzası ve mührü

 

Stajın içeriği ile ilgili:

Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı bir öğrencinin akademik çalışma alanıyla ilgili olarak yurtdışındaki bir işletmede, bir araştırma enstitüsünde, bir laboratuvarda veya bir kurum veya kuruluşta staj yapmasıdır. Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Yükseköğretim kurumunda ders takibi staj olarak kabul edilmez. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez, gönüllü olarak da staj yapılabilir. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır. Örneğin, mühendislik okuyan bir öğrenci alanı dışında turizm sektöründe staj yapamaz.

Kolaylıklar dileriz.