Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı Duyurusu

Erasmus başvuruları için Yabancı Dil (İngilizce) sınavı, içinde bulunduğumuz COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

 

Yazılı sınav

Yabancı dil (İngilizce) yazılı sınavı, 3 Mayıs 2021 tarihinde saat 09:00’da KUZEM sistemi üzerinden yapılacaktır.

Sınav, başvuru belgeleri onaylanan ve başvuru sisteminde ‘Ofis Onayladı’ durumunda olan öğrencilerin uzaktan eğitim (KUZEM) sayfalarına tanımlanacaktır. Başvurusu onaylanan fakat 30 Nisan öğleden sonra sistemlerinde sınav tanımlanmayan öğrencilerin Erasmus Koordinatörlüğü ile eposta yoluyla iletişime geçmeleri gerekmektedir.

(1) KUZEM sistemine https://uzem.kastamonu.edu.tr/ veya https://kastamonuedu.almscloud.com/ adreslerinden giriş yapabilirsiniz.

(2) Erasmus yazılı sınavı, sistemde size ders olarak tanımlanacaktır. ‘Derslerim’ linkine tıkladığınızda Erasmus dil sınavına ulaşabilirsiniz.

(3) Yazılı sınav, 3 Mayıs 2021 (Pazartesi) tarihinde saat 09:00’da aktif hale gelecek 10:00'da sona erecektir.

(4) Sınava katılım için ek süre verilmeyecektir.

(5) Sınavda, sorulara tekrar dönüş yapılmayacağı için toplam sürenin uygun şekilde kullanılması önerilmektedir.

(6) Sınavın telafisi yapılmayacaktır. Bu nedenle, sınavınızın sağlıklı geçmesi için internet bağlantınızın ve bilgisayar donanımınızın yeterli düzeyde olduğuna emin olunuz. Kullandığınız internet tarayıcında farklı eklentilerin yüklü olması sisteme girmenize engel olabilir. Bu gibi hususlarda sorumluluk öğrenciye aittir.

 

Sözlü Sınav

Yabancı dil (İngilizce) yazılı sınavından 100 üzerinden en az 55 alan ilk 100 öğrenci sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınav, 5 Mayıs 2021 tarihinde (ilk oturum saat 10:00’da başlayacak şekilde) Zoom platformu üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle, Zoom uygulamasını önceden indirmiş olmanız ve sınav günü öncesinde ses ve görüntü aktarımı olarak test etmeniz önerilmektedir.

(1) Her öğrenci için maksimum 10 dakika süre ayrılmıştır. Öğrencilerin hangi saatte hangi oturuma katılacakları kurumsal eposta adreslerine (...@ogr.kastamonu.edu.tr) sınav günü öncesinde gönderilecektir.

(2) Kendisine ayrılan saat diliminde sınava katılmayan öğrencilere ikinci bir oturum hakkı tanınmayacaktır. Bu nedenle isminizin yazdığı oturumda Zoom uygulamasına girmeniz gerekmektedir.

(3) Zoom uygulamasına girişte, adınız ve soyadınızın tam ve açık bir şekilde yazılmış olması zorunludur. Sınav görevlileri, adı soyadı tam yazmayan öğrencileri sınava almama hakkına sahiptir. İlk girişte bekleme odasına (waiting room) alınacak sıranız geldiğinde sınav görevlisi tarafından kabul edileceksiniz.

(4) Sınav sırasında kamera ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Ses ile ilgili yankı vb. problemler yaşamamak için kulaklık kullanmanız önerilmektedir.