2020-2021 Akademik Yılı Güz dönemi Erasmus+ Öğrenci Hareketliliğine katılmaya hak kazanan öğrencilerin dikkatine;

- Hareketliliklerin fiziki olarak başlaması, hareketlilik gerçekleştirilecek ülkeye yönelik seyahat kısıtlılıkları, yabancıların ülkeye giriş ve ülkede kalışlarına yönelik kısıtlılıklar, karşı üniversitenin/staj yerinin öğrenci kabul edip etmemesi gibi değişkenlere bağlıdır.

- Yüz yüze eğitimi kabul eden ve seyahat yasağı olmayan kurum ve ülkeler için Erasmus+ hareketliliğinin 2020 – 2021 güz döneminde yüz yüze yapılmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

- Karşı kurumların uygulamaları kapsamında, hareketlilikler sanal (çevrimiçi) başlayabilir ve salgının seyrine göre fiziksel hareketliliğe dönüşebilir veya yine salgının seyrine göre sanal (çevrimiçi) başlayıp sanal (çevrimiçi) bitebilir.

- Sanal (çevrimiçi) hareketlilik süresinde, katılımcılar bireysel destek hibesi almaz (sanal hareketlilik süresince katılımcıya herhangi bir ödeme yapılmaz). Katılımcılar, yurt dışında fiziksel hareketlilik başladığında hibe almaya hak kazanırlar. Örneğin, 5 aylık bir Erasmus+ sürecinin 2 ayı çevrimiçi 3 ayı fiziksel gerçekleşti ise, sadece 3 ay için hibe ödemesi yapılmaktadır.

- COVID-19 salgını nedeniyle hareketliliklerini gerçekleştiremeyen katılımcılara bir sonraki seçim sürecinde 'programdan daha önce yararlanma' nedenli eksi (-) puan uygulanmayacaktır.

Detaylı bilgi için COVID-19 salgınının Yükseköğretim KA103 Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyetlerine olan etkilerine yönelik Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hazırlanan Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları belgesinin güncel versiyonuna (08.07.2020) buradan ulaşabilirsiniz.