Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi İçin Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru İlanı

2022 ve 2023 yılı sözleşme dönemi KA131 projeleri kapsamında, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Güz dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları için lütfen aşağıdaki metinleri dikkatlice okuyunuz:

 

> Öğrenim hareketliliği başvuru ilanı

> Online başvuru kılavuzu

Online başvuru sayfası (20 Mart 2023 tarihinde aktif hale gelecektir)

 

Önemli Notlar:

(1) Başvuru ilan metnini okumadan başvurunuzu gerçekleştirmeyiniz.

(2) Başvuru sistemine e-devlet şifreniz ile girmeniz gerekmektedir.

(3) Yabancı Dil Bilgileri bölümünde, “Üniversite dil sınavına girmek istiyorum” sekmesini seçiniz. Yabancı dil sınavı Nisan ayı içerisinde olup sınav ile ilgili bilgiler ve sınav tarihleri ayrıntılı olarak Koordinatörlüğümüzün internet sayfasında duyurulacaktır.

(4) İletişim Bilgileri bölümünde, aktif olarak kullandığınız güncel eposta adresinizi bildiriniz. Eposta beyanında hata olması nedeniyle süreç içerisinde yaşanabilecek aksaklıklardan Koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz. Süreç ile ilgili duyurular kurumsal eposta adresi (öğrencinumarası@ogr.kastamonu.edu.tr) üzerinden de yapılacaktır. Bu nedenle, kurumsal epostanızı da aktif bir şekilde kullanmanız gerekmektedir.

(5) Onay bölümünde başvuru formunuzu kontrol ediniz. Eksik veya yanlış yoksa “Başvuruyu tamamla” sekmesine tıklayınız ve başvuru formunuzu indiriniz. İndirilen form, sayfanın üst kısmında bulunan "Başvuru Belge" bölümüne yüklenmelidir. Yalnızca tamamlanmış başvurular Koordinatörlüğümüz tarafından görülebilmektedir.

(6) Sisteme, gerekli tüm belgeleri, başvuru formunu ve onaylı güncel transkriptinizi yüklediğinize lütfen emin olunuz (.pdf olarak).

(7) Başvurunuzda üniversite tercihi yaparken, karşı üniversitenin başvuru tarihleri, istediği dil seviyesi ve bölüm ile ders uyumu ve tercih edilen ülkenin vize süreçleri gibi noktalara lütfen çok dikkat ediniz. Bu tür bilgileri, üniversitelerin ve konsoloslukların internet sayfalarına girerek bulabilirsiniz. İleride sorun yaşamamanız için, bu noktalara dikkat ederek tercih yapınız.

(8) Yabancı uyruklu öğrencilerin, seçilmeleri durumunda vize işlemleri için Türkiye'deki ikamet izin sürelerinin uygunluğunu göz önünde bulundurarak başvurularını yapmaları önerilmektedir.

(9) Türkiye Ulusal Ajansı ile Kastamonu Üniversitesi arasında 2023 proje sözleşmesi imzalanana kadar, bu ilan kapsamında seçilen öğrenciler ‘hibelendirilmeye aday öğrenci’ olarak seçilmektedir.

(10) Başvurular, 20 Mart 2023 tarihinde başlayıp 03 Nisan 2023 tarihinde (saat 23:59’da) bitecektir. Başvurunuzu son güne bırakmayınız.

(11) Koordinatörlüğümüzce yürütülen bütün işlemler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak gerçekleştirilmektedir. İlgili Kanuna buradan erişebilirsiniz.