Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları

2021-2022 akademik yılı Bahar dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için başvuru sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

> Dil puan barajını (50) geçemeyen öğrenciler 'Kazanamadı' olarak işaretlenmiştir.

> İlgili seçim kriterleri kapsamında puan kesintileri aşağıdaki şekilde uygulanmıştır:

10 puan kesintisi - Daha önce yararlanma (aynı öğrenim kademesinde hibeli veya hibesiz, her bir öğrenim/staj faaliyeti için)

10 puan kesintisi - Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama (yasal süre dışında dışında feragat etme)

> Sonuçlara itiraz durumunda, imzalı itiraz dilekçesi 31 Mart 2022 saat 10:30'a kadar koordinatörlüğümüze eposta ile gönderilmelidir.

 

> Öğrenim hareketliliği için başvuru durumu 'Kazandı' olan öğrencilere 5 Nisan 2022 tarihinde saat 10:30'da Üniversitemiz Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Bilgilendirme (oryantasyon) toplantısı ile ilgili detaylar kurumsal öğrenci eposta adreslerine (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) de gönderilecektir.

> Kazandı durumunda olan öğrencilerin toplantıya katılmaları zorunludur. Katılmama durumunda, Erasmus programına tekrar başvurmaları halinde 5 puan kesinti uygulanacaktır.

 

> Öğrenim hareketliliği sonuç listesi

 

> Hak kazanan öğrencilerin faaliyete katılımları, ancak öğrencinin yerleştirildiği üniversite tarafından kabul edileceğinin kesinlik kazanmasını takiben mümkün olacaktır.

> Hak kazanan öğrencilerin, karşı üniversitelerin ilgili Erasmus internet sayfalarını incelemeleri ve başvuru yöntem ve tarihlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Karşı üniversitelere bildirimler (nomination) Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır. Bunu takiben başvuru süreçleri (ders seçimi, belgelerin doldurulması vb.) adayların kendileri tarafından takip edilecektir. Başvuru tarihlerinin kaçırılması durumunda hakkınızın düşeceğini lütfen dikkate alınız.

> Başta COVID-19 kısıtlamaları olmak üzere çeşitli gerekçelerle, karşı kurumlardan gelebilecek “öğrenci kabul etmeme” yönündeki tek taraflı bir karar sonucunda, öğrencilerin kurumlarında değişiklik yapılması veya faaliyete katılım haklarının düşmesi ihtimal dahilindedir.

> Karşı üniversitelerin öğrenim diline ve istenilen İngilizce dil seviyesine ilişkin koşullara dikkat edilmesi ve talep edilecek dil sertifikalarının başvuru aşamasında sunulması önem arz etmektedir. Dil yeterlilikleri konusunda yaşanabilecek mağduriyetlerde sorumluluk öğrencilere aittir.

 

"AB ile Türkiye arasındaki yıllık katkı anlaşması imza sürecitamamlanana, akabinde Türkiye Ulusal Ajansı ile Kastamonu Üniversitesi arasında 2022 proje hibe sözleşmesi imzalama süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan Türkiye Ulusal Ajansı ve kurumumuz sorumlu tutulamaz. Proje sözleşmesi imzalanana kadar hareketliliğe hak kazanan öğrenciler ‘hibelendirilmeye aday öğrenci’ olarak seçilmektedir. Bu bilgilendirme ile hareketlilik sürecini yürüten öğrenciler, süreçteki tüm mali sonuçları da kabul etmiş olacaklardır."