Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

2023-2024 AKADEMİK YILI
ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI
(2023 KA131 PROJELERİ)

İlan Bilgileri

Eylem Türü: KA131 (AB Üye Ülkeleri ve Programla İlişkili Üçüncü Ülkeler)

Proje Numarası:
2023-TR01-KA131-HED-000132744; 2023-1-TR01-KA131-HED-000143821; 2023- 1-TR01-KA131-HED-000146420

İlan Başlangıç Tarihi: 01.02.2024

Başvuruların Başlangıç Tarihi: 15.02.2024

Başvuruların Bitiş Tarihi: 29.02.2024 saat:23:59


Erasmus+ Staj Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen öğrencilerden 2023 sözleşme dönemi Erasmus+ projeleri kapsamında başvurular alınacak ve seçimler yapılacaktır. Hak kazanan öğrencilere hangi proje kapsamında hibe ödemesi yapılacağına Erasmus Hareketlilikleri Seçim ve Planlama Komisyonu karar verecek ve duyuracaktır. Projeler arasında hibe miktarları ile ilgili herhangi bir fark bulunmamaktadır.

Başvurular 15/02/2024 tarihinde başlayacak ve 29/02/2024 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir.

Lütfen ilan metnini dikkatlice okuyunuz.

2023 sözleşme dönemi projeleri kapsamında gönderilecek öğrencilerin, staj hareketliliklerini 30 Eylül 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Öğrenci Staj Hareketliliği Tanımı

Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı bir öğrencinin akademik çalışma alanıyla ilgili olarak yurtdışındaki bir işletmede, bir araştırma enstitüsünde, bir laboratuvarda veya bir kurum veya kuruluşta staj yapmasıdır. Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Yükseköğretim kurumunda ders takibi staj olarak kabul edilmez.

Erasmus faaliyetlerinden daha önce yararlanmış olan öğrenciler toplamda 12 ayı geçmemek şartıyla yeni dönemde başvuru yapabilirler. Bu faaliyetten yararlanan öğrenci, hareketlilik süresince Ulusal Ajans tarafından verilen bütçeden aylık Erasmus bireysel destek hibesi almaya hak kazanabilir.

Bu hareketlilik türüne ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı öğrenciler başvuru yapabilir. Faaliyet süresi, her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere 2 ile 12 ay arasında bir süredir. Staj faaliyeti, öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde başvurunun öğrenci mezun olmadan önce (hâlihazırda ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.

Bu projeler kapsamında gönderilecek öğrencilerin, staj hareketliliklerini 30 Eylül 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Staj hareketliliğinin geçerli bir faaliyet olarak tanınması için en az 2 ay (60 gün) staj faaliyetinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Başvurusu sistem üzerinden onaylanan tüm öğrencilerin yabancı dil sınavına girmeleri zorunludur.

Hem öğrenim hem de staj hareketliliklerine aynı anda başvuru yaptığınızda sistem hangi başvuruya öncelik vermek istediğinizi soracaktır. Bu aşamada önceliklendirdiğiniz başvuruda puan azaltma işlemi uygulanmayacak, diğer başvurunun toplam puanından değerlendirme ölçütleri gereği 10 puan düşülecektir. Önceliklendirme sisteminin çalışmaması veya hatalı çalışması durumunda ilk başvuru önceliklendirilmiş sayılacak, diğer başvurudan 10 puan düşülecektir.


10 Kasım 2023 tarihinde çıkılan öğrenci staj hareketliliklerine başvuru yapıp hak kazanmış fakat henüz hareketliliklerini gerçekleştirmemiş olan öğrencilerin bu ilana başvurması durumunda, kazanmış oldukları hak değerlendirme kriterlerinden "daha önce yararlanma" kapsamında değerlendirilecek ve (-10) puan uygulanacaktır.


Yabancı dil bilgileri bölümünde, Üniversite yabancı dil sınavına girmek istiyorum sekmesini seçiniz. Yabancı dil yazılı sınavından baraj puanı geçen öğrenciler sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Yabancı dil yazılı ve sözlü sınav tarih ve saat bilgileri Koordinatörlüğümüzün web sitesinde yayımlanacak ve sınavlara girmeye hak kazanan adaylara eposta yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

 Öğrenci Staj Hareketliliği Sorumlu Personel
ERKAN DEMİR
ERKAN DEMİRKA 131 GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİ SORUMLU PERSONELBu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Telefon: (366) 280 1000 / 6308



BAŞVURU SİSTEMİ


İLAN DÖKÜMANLARI

UYGULAMA EL KİTAPLARI

* Bu sayfadaki veri ile ilan metninin PDF sürümü arasında bir uyuşmazlık olması durumunda PDF sürümü esas alınır.
** Bu ilanda belirtilmeyen diğer tüm hususlarda, ilgili sözleşme dönemine ait Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen esaslar geçerlidir.