Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

2024-2025 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMi
ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI
(2023 KA131 PROJESİ)

İlan Bilgileri

Eylem Türü: KA131 (AB Üye Ülkeleri ve Programla İlişkili Üçüncü Ülkeler)

Proje Numarası:
2023-TR01-KA131-HED-000132744

İlan Başlangıç Tarihi: 01.02.2024

Başvuruların Başlangıç Tarihi: 15.02.2024

Başvuruların Bitiş Tarihi: 29.02.2024


Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği faaliyetinden 2024-2025 Akademik yılı Güz döneminde yararlanmak isteyen öğrencilerden 2023 sözleşme dönemi Erasmus+ projesi kapsamında başvurular alınacak ve seçimler yapılacaktır.

Başvurular 15/02/2024 tarihinde başlayacak ve 29/02/2024 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir.

Lütfen ilan metnini dikkatlice okuyunuz.


Öğrenim hareketliliğine hak kazanan adaylar hareketliliklerini 2024-2025 Akademik Yılı Güz Döneminde gerçekleştirilecektir. 2024-2025 Akademik Yılı Bahar döneminde hareketlilik gerçekleştirilmeyecektir.

 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti
Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği, Erasmus+ Yükseköğretim Beyannamesi ve Yükseköğretim kurumunun var olan kurumlararası anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir. Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü, kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesinden ibarettir. Erasmus+ Programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ve Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü internet sitelerinden bilgilere ulaşabilirler.

Erasmus faaliyetlerinden daha önce yararlanmış olan öğrenciler toplamda 12 ayı geçmemek şartıyla yeni dönemde başvuru yapabilirler. Bu faaliyetten yararlanan öğrenci, hareketlilik süresince Ulusal Ajans tarafından verilen bütçeden aylık Erasmus bireysel destek hibesi almaya hak kazanabilir ve gittiği kurumda öğrenim harcı ödemez (İkinci öğretim öğrencilerimiz harçlarını Kastamonu Üniversitesi’ne yatırmakla yükümlüdür).

Öğrenim kademesi ön lisans/lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini ifade eder. Yükseköğretimde öğrenci hareketliliğine yükseköğretim kurumlarında örgün eğitimde kayıtlı tam zamanlı öğrenciler katılabilir. Öğrencilerin gittikleri ülkede geçirdikleri zaman ve aldıkları derslerin, özellikle Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS) sayesinde, öğrencinin bağlı olduğu üniversite tarafından tanınması sağlanır. Öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere, bir tam akademik yıl için 60 AKTS; iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Takip edilen programda başarılı olunan kredilere tam akademik tanınma sağlanır; başarısız olunan krediler ev sahibi kurumda tekrar edilir.

Başvuru yapacak adayların yeterli sayıda ders veya ders niteliğinde olmayan bir dönem için 30 AKTS/ECTS kredi yükü olması gerekmektedir. Lütfen başvuru sırasında bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Başvuru sırasında adayların güncel ve onaylı transkript yüklemeleri gerekmektedir. e-Devletten alınan transkript eğer güncel not ortalamasını yansıtmıyor ise Öğrenci İşlerinden alınan imzalı/onaylı transkript yüklenmelidir. Bu konudaki sorumluluk öğrenciye aittir.


Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kurumlar arası anlaşmalar kapsamında yapılabilmektedir. Hareketlilik faaliyeti yalnızca ilan sırasında mevcutta anlaşması bulunan okullar/bölümler arasında yapılabilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin, başvuru yaparken bölümlerinin anlaşmasının olup olmadığını (ve anlaşmanın lisans/yüksek lisans/doktora düzeyinden hangisini kapsadığını) Koordinatörlüğümüzün internet sitesindeki ikili anlaşmalar listesinden kontrol etmeleri gerekmektedir.Tercih bilgileri kısmında, öğrenim gördüğünüz program ve öğrenim düzeyinize uygun kontenjanlar arasından tercihlerinizi yapınız. Tercih sıralamasında geçerli bir sebep olmaksızın değişiklik yapılmayacaktır. Bu konudaki son karar Erasmus Koordinatörlüğü Seçim ve Planlama Komisyonu'na aittir.


10 Kasım 2023 tarihinde çıkılan öğrenci staj hareketliliklerine başvuru yapıp hak kazanmış fakat henüz hareketliliklerini gerçekleştirmemiş olan öğrencilerin bu ilana başvurması durumunda, kazanmış oldukları hak değerlendirme kriterlerinden "daha önce yararlanma" kapsamında değerlendirilecek ve (-10) puan uygulanacaktır.


2023-2024 Güz dönemi itibariyle mezun durumda olan öğrenciler bu ilana başvuru yapamazlar.


Yabancı dil bilgileri bölümünde, Üniversite yabancı dil sınavına girmek istiyorum sekmesini seçiniz. Yabancı dil yazılı sınavından baraj puanı geçen öğrenciler sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Yabancı dil yazılı ve sözlü sınav tarih ve saat bilgileri Koordinatörlüğümüzün web sitesinde yayımlanacak ve sınavlara girmeye hak kazanan adaylara eposta yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.


Hem öğrenim hem de staj hareketliliklerine aynı anda başvuru yaptığınızda sistem hangi başvuruya öncelik vermek istediğinizi soracaktır. Bu aşamada önceliklendirdiğiniz başvuruda puan azaltma işlemi uygulanmayacak, diğer başvurunun toplam puanından değerlendirme ölçütleri gereği 10 puan düşülecektir. Önceliklendirme sisteminin çalışmaması veya hatalı çalışması durumunda ilk başvuru önceliklendirilmiş sayılacak, diğer başvurudan 10 puan düşülecektir.

 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sorumlu Personel
ERKAN DEMİR
ERKAN DEMİRKA 131 GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİ SORUMLU PERSONELBu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Telefon: (366) 280 1000 / 6308



BAŞVURU SİSTEMİ


İLAN DÖKÜMANLARI

UYGULAMA EL KİTAPLARI

* Bu sayfadaki veri ile ilan metninin PDF sürümü arasında bir uyuşmazlık olması durumunda PDF sürümü esas alınır.
** Bu ilanda belirtilmeyen diğer tüm hususlarda, ilgili sözleşme dönemine ait Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen esaslar geçerlidir.