ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI
(2024 PROJELERİ)
Eylem Türü: KA131 (AB Üye Ülkeleri ve Programla İlişkili Üçüncü Ülkeler)
İlan No: 2502
İlan Başlangıç Tarihi: 27.01.2025
Başvuruların Başlangıç Tarihi: 10.02.2025
Başvuruların Bitiş Tarihi: 24.02.2025
Kastamonu Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Erasmus+ KA131 Personel Eğitim Alma Hareketliliği ilanına çıkmış bulunmaktadır.
Başvurular 10.02.2025 tarihinde başlayacak ve 24.02.2025 tarihi saat 23:59'da sona erecektir.
Lütfen ilan metnini dikkatlice okuyunuz.
2024 sözleşme dönemi projeleri kapsamında gönderilecek personelin hareketliliklerini en geç 26 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Hak kazanan personele hangi proje kapsamında hibe ödemesi yapılacağına Erasmus Hareketlilikleri Seçim ve Planlama Komisyonu karar verecek ve duyuracaktır. Projeler arasında hibe miktarları ile ilgili herhangi bir fark bulunmamaktadır.
Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları, bu faaliyet kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilememekte ve desteklenememektedir.
Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmesi de mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları veya yükseköğretim kurumları olabilir.
Bu ilan metninde belirtilen proje hibeleri kapsamında seçilecek faydalanıcılar hibeli olarak toplam 4 gün süre ile eğitim hareketliliğinden faydalandırılacaklardır. Faydalanıcıların, hareketlilik anlaşmasında detaylı şekilde hazırlanmış en az ardışık 4 iş günlük bir eğitim alma planı sunmaları gerekmektedir. Eğitim Alma faaliyetinin gerçekleştirileceği kurum ve faaliyet, kişinin istihdam edildiği mesleki alanıyla doğrudan ilişkili ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak nitelikte olmalıdır.
İlgili proje bütçeleri kapsamında, yaklaşık 40 personelimizin eğitim alma faaliyeti için hibelendirilmesi planlanmaktadır.
Eğitim Alma faaliyeti kapsamında kurumlararası anlaşma gerekmeksizin ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumu ya da bir işletme de hareketlilik gerçekleştirilebilir. Başvuruda bulunacak öğretim elemanı/üyelerinin kadrolarının bulunduğu bölüm üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.Personelin, ders verme veya eğitim alma hareketliliğinden sadece biri için başvuru yapması mümkündür. Hem ders verme hem de eğitim alma hareketliliğine başvuru yapıldığında, başvuranın her iki başvurusu da ret edilecektir. Bu konudaki sorumluluk başvuran personele aittir.
Tercih Bilgileri bölümünde, hali hazırda bir kabul mektubu aldığınız kurum var ise bu kurumun bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Eğer bu kurum sistemde tanımlı kurumlar arasında yok ise manuel olarak bilgilerini girebilirsiniz. Eğer halihazırda bir kabul mektubunuz yok ise, gitmeyi düşündüğünüz ülkeyi tercihiniz olarak ekleyebilirsiniz.
Uygulamalı birimlerde öğretim görevlisi olarak görev yapan akademik personelin birimi REKTÖRLÜK olarak seçmesi gerekmektedir. Bu öğretim elemanları yalnızca Personel Eğitim Alma Hareketliliğine başvuru yapabilir.

BAŞVURU SİSTEMİ
İLAN DÖKÜMANLARI
UYGULAMA EL KİTABI