Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Üniversitemiz ile Kasdi Merbah, Ouargla Üniversitesi arasında Erasmus+ KA107 personel hareketlilikleri gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Cezayir’de bulunan University Kasdi Merbah, Ouargla (UKMO) arasında Erasmus+ KA107 programı kapsamında personel hareketlilikleri gerçekleştirildi.

İlk hareketlilik faaliyeti 21-25 Mart 2022 tarihlerinde üniversitemiz öğretim üyelerinin University Kasdi Merbah, Ouargla ziyareti ile başladı. Bu etkinlik kapsamında iki üniversite arasında verimli görüşmeler ile geleceğe dönük yeni iş birliği planlamaları yapıldı.

Erasmus+ projesinin ikinci adımında ise UKMO İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Prof. Dr. Mohammed Seghir HALIMI, 13-17 Haziran 2022 tarihleri arasında üniversitemize ders verme faaliyeti kapsamında ziyarette bulundu. Prof. Dr. HALIMI bu faaliyeti kapsamında; Eğitim Fakültesinde yabancı dil öğretimi yöntem ve teknikleri üzerine öğrencilere yönelik ders, Yabancı Diller Yüksekokulunda İngiliz dili edebiyatı ve yabancı dil öğretimi konusunda seminer ile İlahiyat Fakültesinde dil öğretimi ve kültür konusunda seminer verdi. Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda yeni dönem Erasmus+ KA171 başvurusu hakkında çalışmalar yapıldı ve kampüs ziyareti ile Üniversitemizin akademik ve sosyal imkanları tanıtıldı. Ayrıca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ATALAN ile iki üniversite arasındaki iş birliğinin devam etmesine ve geliştirilmesine yönelik bir görüşme de gerçekleştirildi. Etkinlikler Prof. Dr. HALIMI’nin ilimizdeki sosyal ve kültürel ziyaretleri ile son buldu.