Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği İlanı (2022 ve 2023 Projeleri)

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI
(2022 ve 2023 PROJELERİ)

İlan Bilgileri
Eylem Türü: KA131 (AB Üye Ülkeleri ve Programla İlişkili Üçüncü Ülkeler)

İlan Başlangıç Tarihi: 11.01.2024

Başvuruların Başlangıç Tarihi: 22.01.2024

Başvuruların Bitiş Tarihi: 05.02.2024

Kastamonu Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Erasmus+ KA131 Personel Ders Verme Hareketliliği ilanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvurular 22.01.2024 tarihinde başlayacak ve 05.02.2024 tarihi saat 23:59'da sona erecektir.

Lütfen ilan metnini dikkatlice okuyunuz.

2022 sözleşme dönemi projeleri kapsamında gönderilecek personelin hareketliliklerini en geç 25 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. 2023 sözleşme dönemi projeleri kapsamında gönderilecek personelin hareketliliklerini en geç 31 Ekim 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Hak kazanan personele hangi proje kapsamında hibe ödemesi yapılacağına Erasmus Hareketlilikleri Seçim ve Planlama Komisyonu karar verecek ve duyuracaktır. Projeler arasında hibe miktarları ile ilgili herhangi bir fark bulunmamaktadır. 
Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyeti

Personel ders verme hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır. 

Personel ders verme faaliyeti gün tabanlı bir faaliyettir ve ders verilen günler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle, Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Teaching - Mobility Agreement) ders verme programının gün bazında belirtilmesi gerekir. 

Bu ilan metninde belirtilen proje hibeleri kapsamında seçilecek faydalanıcılar hibeli olarak toplam 4 gün süre ile ders verme hareketliliğinden faydalandırılacaklardır. Faydalanıcıların, hareketlilik anlaşmasında detaylı şekilde hazırlanmış en az ardışık 4 iş günlük ve toplam en az 8 saatlik bir ders verme planı sunmaları gerekmektedir. 

İlgili proje bütçeleri kapsamında, yaklaşık 39 personelimizin ders verme faaliyeti için hibelendirilmesi planlanmaktadır.


Personelin, ders verme veya eğitim alma hareketliliğinden sadece biri için başvuru yapması mümkündür. Hem ders verme hem de eğitim alma hareketliliğine başvuru yapıldığında, başvuranın her iki başvurusu da ret edilecektir. Bu konudaki sorumluluk başvuran personele aittir.

Başvuru ekranında başvuran adayın görev yaptığı birim sorulmaktadır. Beyan edilen birime göre başvuru yapılabilecek kurumlar tercih ekranına yansımaktadır. İlgili kutucukta çalışma alanı veya kadro yeri dikkate alınmaksızın görevlendirilen birimin (Enstitü/Fakülte/MYO/YO değil Bölüm/ABD/BD seçilmelidir) seçilmesi gerekmektedir. Beyan edilen birim ile PBS verisi arasında bir uyumsuzluk saptanması durumunda adayın başvurusu geçersiz sayılır.


Uygulamalı birimlerde öğretim görevlisi olarak görev yapan akademik personelin birimi REKTÖRLÜK olarak seçmesi gerekmektedir. Bu öğretim elemanları yalnızca Personel Eğitim Alma Hareketliliğine başvuru yapabilir.

Personel Hareketliliği Sorumlu Personel
AHMET KILIÇ
AHMET KILIÇKA 131 GİDEN PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SORUMLU PERSONELBu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Telefon: (366) 280 1000 / 6307



BAŞVURU SİSTEMİ


İLAN DÖKÜMANLARI

UYGULAMA EL KİTAPLARI

* Bu sayfadaki veri ile ilan metninin PDF sürümü arasında bir uyuşmazlık olması durumunda PDF sürümü esas alınır.
** Bu ilanda belirtilmeyen diğer tüm hususlarda, ilgili sözleşme dönemine ait Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen esaslar geçerlidir.