Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Başvuru Dönemi
Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri
 Başvuru Sonuçları
(2023 Projeleri)

İlan Bilgileri
İlan Adı: Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri (AB Üye Ülkeleri ve Programla İlişkili Üçüncü Ülkeler)

İlanla İlişkili Proje Numaraları: 2023-TR01-KA131-HED-000132744; 2023-1-TR01-KA131-HED-000143821; 2023- 1-TR01-KA131-HED-000146420

Başvuru Bitiş Tarihi: 29 Şubat 2024

Sonuç Açıklama Tarihi: 15 Mart 2024

Öğrenci Hareketliliği Sorumlu Personel
Erkan DEMİR

KA 131 Öğrenci Hareketlilikleri Sorumlu Personel

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Telefon: 0366 280 1000/6308

Değerlendirme Sonuçları

2023 sözleşme dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri başvuru sonucunuz TurnaPortal sisteminden ilan edilmiştir. Sisteme E-devlet şifrenizle giriş yaparak başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki ilgili link üzerinden de kazanların listesine ulaşabilirsiniz.

> Yabancı dil sözlü sınavına, yazılı sınavından en az 50 üzeri puan adaylar katılabilmiştir.
> Yabancı dil puanı yazılı sınavın %75'i ve sözlü sınavın %25'i toplanarak hesaplanmıştır.
> Projelerin kontenjan ve bütçe durumlarına göre puan sıralamasına göre öğrenim hareketliliğinde 25 Asıl (Kazandı), 13 yedek ; staj hareketliliğinde 27 Asıl (Kazandı) aday belirlenmiş ve dil sınavını geçen yeterli kişi olmadığından dolayı staj hareketliliğinde yedek aday belirlenememiştir.
> Sonuçlara itiraz durumunda, imzalı itiraz dilekçesi 20 Mart 2024 saat 16:30'a kadar koordinatörlüğümüze eposta ile gönderilmelidir.



İlan Sonuç Sayfasını hareketliliğiniz süresince takip etmeniz gerekmektedir. Hareketlilik öncesi, sırası ve sonrasında yapmanız gerekenler ve hazırlamanız gereken belgeleri bu sayfadan bulabileceksiniz. Sayfa süreç içerisinde güncellenecektir.


Öğrenim ve staj hareketlilikleri için başvuru durumu 'Kazandı' ve 'Yedek' olan öğrencilere 21 Mart 2024 tarihinde saat 10:00'da Kütüphane Cemil Meriç salonunda Bilgilendirme (oryantasyon) toplantısı düzenlenecektir. Toplantıya katılım zorunludur. Toplantı bilgilendirmesi hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin kurumsal öğrenci eposta adreslerine (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) gönderilecektir.


Süreç içerisinde hazırlanan tüm belgelerin applyerasmus.kastamonu.edu.tr adresine yüklenmesi ve ofisimizin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Hak kazanan öğrencilerin sisteme tanımlaması gerçekleştirilmiş olup, kullanıcı adı olarak kurumsal eposta adresiniz ve şifre olarak kimlik numaranız olarak tanımlanmıştır. Sisteme giriş konusunda yaşadığınız sorunlar için ofisimizle eposta yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

Belge Yükleme Sistemi (applyerasmus)
Hareketlilik Öncesi Yapılacak İş ve İşlemler (ÖĞRENİM)
1. Feragat Dilekçesi: Hak kazanan adaylar yasal süre içerisinde (30 Mart 2024 17:30'a kadar) haklarından haklı bir sebep belirterek feragat edebilirler. Feragat nedeninin haklı bir neden olup olmadığı konusundaki karar Erasmus Hareketlilikleri Planlama ve Seçim Komisyonu'na aittir. Geçerli bir sebep olmadan yasal süre içerisinde feragat eden öğrenciler ile yasal süre dışında feragat eden öğrenciler bir sonraki başvurularında eksi puan uygulamasına tabi olacaklardır.
2. Aday Gösterme Talep Formu: Hak kazanan lisans öğrencileri Bölüm Erasmus Koordinatörü ile, hak kazanan lisansüstü öğrenciler is Danışmanlarıyla birlikte yerleştiği üniversitenin dil kabul koşullarını ve alabileceği açılan dersleri inceledikten sonra, Aday Gösterme Talep Formu'nu doldurup imzaları tam halini Erasmus Koordinatörlüğü'ne eposta yoluyla ulaştırmalıdır.
3. Adayın Karşı Kuruma Bildirilmesi: Aday Gösterme Talep Formu Koordinatörlüğümüze ulaşan öğrencinin yerleştiği kuruma aday gösterilme süreci Koordinatörlüğümüz tarafından tamamlanacaktır.
4. Kabul Mektubu: Hak kazandığı kurum tarafından aday gösterilme (nominasyon) işlemi kabul edilen adaya, başvuru sürecinde tamamlaması gereken iş ve süreçler hakkında bilgilendirme karşı kurum tarafından yapılacaktır. Öğrenci karşı kurum başvuru sürecini takip etme, tamamlama ve gerekli evrakları hazırlayıp karşı kuruma süresi içerisinde iletme konularında kendisi sorumludur. Kabul mektubu alındıktan sonra, kabul mektubunun belge yükleme sistemi (applyerasmus)'a yüklenmesi öğrencinin sorumluluğundadır.
5. OLA (Online Learning Agreement) Hazırlanması: Öğrenci karşı kurumda almayı planladığı derslerini ve bu derslerin Kastamonu Üniversitesi'ndeki karşılıklarını belirledikten sonra, OLA sistemi üzerinden Learning Agreement before the mobility kısmı hazırlanmalıdır. OLA sisteminde hazırlanan öğrenim anlaşmaları sistemden silinemediğinden dolayı, OLA sistemindeki öğrenme anlaşmanızı hazırlamadan önce kağıt versiyonunu belgeler sekmesinden indirerek Bölüm Koordinatörünüz ile kağıt versiyon üzerinden ders eşleştirmelerini yaptıktan sonra OLA'nızı hazırlayınız. OLA'nızı hazırladıktan sonra kendiniz, Bölüm Koordinatörünüz ve karşı kurum yetkili kişisi tarafından imzalanmalı (onaylanmalı). Onayları tamamlanan OLA-before the Mobility kısmı applyerasmus sistemine yüklenmesi öğrenci sorumluluğundadır.

OLA (Online Learning Agreement) sistemi

OLA Hazırlama Kılavuzu

OLA Hazırlama Videosu - 1

OLA Hazırlama Videosu - 2 

Öğrenim Anlaşması Hazırlama Rehberi

OLA onay sistemi (Koordinatörler tarafından kullanılacak)

6. Ders Tanıma Belgesinin Hazırlanması: OLA belgesinin before the mobility kısmını tamamlanmış olan öğrenci, belgeler kısmından indirdiği ders tanıma belgesi şablonunu kullanarak akademik tanınma sürecini başlatır. Ders Tanıma Belgesini doldurduktan sonra imzalayan öğrenci, Bölüm Koordinatörünün ve Bölüm/ABD başkanının imzasını aldıktan sonra applyerasmus sistemine yükler ve Koordinatörlüğümüzü bilgilendirir.
7. Birim Yönetim Kurul Kararı Alma: OLA Belgesi ve Ders Tanıma Belgesi hazırlama süreçleri tamamlandıktan sonra, Koordinatörlüğümüz öğrencinin birimine yazı yazılarak akademik tanınmaya yönelik Birim Yönetim Kurul Kararı alınmasını sağlar.
8. Vize Yazısı Talep Etme: Birim Yönetim Kurul Kararı çıkan öğrenci, Öğrenci Bilgi Formu, Hesap Bilgi Formu ve Öğrenci Taahhütnamesi belgelerini hazırlayıp applyerasmus sistemine yükledikten sonra, Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçip Vize Yazısının hazırlanmasını talep edebilir.
9. Vize Başvurusu: Vize Yazısı ve hak kazandığı ülkenin vize koşullarının gerektirdiği belgeler ile birlikte öğrenci vize başvurusunu yapmalıdır. Vize başvuru süreci tamamen öğrencinin sorumluluğundadır. Vize sonucu açıklanan öğrencilerin sonuç hakkında Koordinatörlüğümüzü en kısa sürede bilgilendirmekle yükümlüdür.
10. OLS (Online Linguistic Support): Avrupa Komisyonu tarafından sunulan Çevrimiçi Dil Desteği sistemidir. Çevrimiçi dil desteği, öğrencilerin dil seviyelerini belirlemek için sınavları ve isteğe bağlı çevrimiçi dil kursu desteğini içermektedir. Öğrenim hareketliliğine hak kazanan öğrenciler OLS sisteminden azami ölçüde fayda sağlama konusunda özen göstermelidirler. Bu sebeple hareketliliğe başlamadan önce sisteme kayıt olup, hareketliliği gerçekleştireceği dilde sınava girmeleri tavsiye edilmektedir.

OLS sistemine erişim

OLS Kılavuzu

11. Hibe Sözleşmesi: Vize başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenci, vize fotokopisini applyerasmus sistemine yükledikten sonra belgeler kısmındaki hibe sözleşmesini kullanarak 2 nüsha her sayfası paraflı ve imza sayfası ıslak imzalı olacak şekilde hibe sözleşmesini Koordinatörlüğümüze ulaştırır.
12. İlk Ödeme: Evrakları tam olan ve hibe sözleşmesi tamamlanan öğrencinin ilk ödemesi Koordinatörlük tarafından yapılır.

Önemli Tarihler


Değerlendirme Sonuçlarına İtirazın Son Günü: 20 Mart 2024 16:30'a kadar

Yasal Süre İçerisinde Katılım Beyanı/Feragatın Son Günü: 30 Mart 2024 17:30'a kadar

Kabul Mektuplarının Teslimi için Son Tarih (Staj Hareketliliği için): 15 Mayıs 2024 17:30'a kadar

> Hak kazanan öğrencilerin, karşı üniversitelerin ilgili Erasmus internet sayfalarını incelemeleri ve başvuru yöntem ve tarihlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Karşı üniversitelere bildirimler (nomination) Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır. Bunu takiben başvuru süreçleri (ders seçimi, belgelerin doldurulması vb.) adayların kendileri tarafından takip edilecektir. Sürecin bölüm/birim Erasmus koordinatörleri ile birlikte yürütülmesi önerilmektedir. Başvuru tarihlerine ve istenilen belgelere lütfen dikkat ediniz.
> Hak kazanan öğrencilerin faaliyete katılımları, ancak öğrencinin yerleştirildiği üniversite tarafından kabul edileceğinin kesinlik kazanmasını takiben mümkün olacaktır.
> Koordinatörlüğümüzce yürütülen bütün işlemler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak gerçekleştirilmektedir.